Is jouw bedrijf klaar voor cloud telefonie?

Sinds de coronacrisis hebben nieuwe manieren van communicatie een weg gevonden in het bedrijfsleven. Telewerk is een blijver! Ondertussen is dit hoogstwaarschijnlijk al geïntegreerd binnen jouw bedrijf. Maar is je huidige telefonie hier ook al correct op afgestemd? In deze blog leggen we uit waarom cloud telefonie - ook bekend als VoIP - de ideale oplossing is.

Bij een overstap naar cloud telefonie is het belangrijk om je huidige situatie onder de loep te nemen en stil te staan bij onderstaande elementen.

  • De mobiliteit binnen je bedrijf: hoe vlot communiceer je met collega’s onderling? Maakt je bedrijf gebruik van verschillende toestellen (zowel vast als mobiel)
  • De werksituatie van je werknemers: werken zij steeds vanop kantoor? Gaan er  medewerkers de baan op of werken ze van thuis uit?
  •    De verschillende locaties: bestaat je bedrijf uit verschillende vestigingen? Wil je ook vanuit het buitenland op een vlotte manier blijven communiceren?
  • De kosten van je telefonie: betaal je je blauw voor onderhoud en updates aan je telefooncentrale? Is je factuur onduidelijk en onoverzichtelijk?
  • De openingsuren van je bedrijf: hoe en wanneer wil je bereikbaar zijn? Veranderen je openingsuren tijdens verlofperiodes of opleidingsdagen?


Al deze zaken vergen een enorme flexibiliteit. En dat is net wat cloud telefonie zo sterk maakt. Waar het bij traditionele telefonie vaak heel wat tijd kostte om aanpassingen te doen, is de efficiëntie van een virtuele telefooncentrale een enorme troef! Met andere woorden: samenwerken ging nog nooit zo vlot. Cloud telefonie verbetert communicatie binnen je bedrijf op alle vlakken.

Kortom: kiezen voor VoIP is kiezen voor een betere én eenvoudigere telefonie.

  • Je factuur is goedkoper en bevat geen verrassingen.
  • Je telefooncentrale is volledig op jouw maat van jouw bedrijf.
  • Je werkdag verloopt zonder frustraties.


Meer weten over de voordelen van IrisCall bedrijfstelefonie? Neem contact met ons op